Drvo kao izvor lepote - Tajna Vestina

Drvo kao izvor lepote

U doba savremene tehnologije sve češća je upotreba savremenih materijala. Njihove karakteristike nude napredak u izolaciji, praktičnosti, dizajnu i mnogim drugim aspektima. Potreba čoveka da dom učini prijatnim i tomplim mestom za život ostavlja prostora i za tradicionalne materijale kao izvor lepote i toplote jednog doma. Kralj materijala u tom smislu, svakako je drvo.

Drvo je materijal koji je zahtevan za obradu. Potrebno je mnogo truda i vremena da bi parče drveta postalo komad nameštaja, dekor ili stolarija. Današnji tempo života često ne dozvoljava vreme koje je potrebno izdvojiti da bi se celokupan enterijer izradio od drveta, te se biraju materijali lakši za obradu.

Čovekova želja da ostane u kontaktu sa prirodom i da mu bude sastavni deo života dovodi do toga da u svom domu čovek često ima ukrase, dekorativne detalje i druge razne sitnice koje su izrađene baš od drveta. Svojom lepotom ističu se jasen, orah, javor, bukva i hrast.

Kuhinjske daske od drveta – izvor prirode u vašem stanu

Naša misija je da probamo u svačiji dom da unesemo deo prirode u vidu predmeta od drveta. Prvi od niza predmeta su kuhinjske daske izrađene od najkvalitetnijih vrsta drveta. Kuhinjske daske pored osnovne namene, spremanje hrane, mogu biti izvrsna dekoracija pri posluživanju hrane. Spoj prirode u svakom smislu daje najbolji rezultat. Tako spoj mirisa, ukusa i drveta pruža ugodnu i toplu atmosferu u svakom domu.